top of page

Filmrubriek

Inspirerende films

'Adyashanthi' The initial awakening Sathsangsdeel 1 t/m 10 op you tube

'Belur Math' een documentaire over het klooster ‘De Belur Math’ van de Ramakrishna-orde in Calcutta India.

'Blueprints for Awakening 2' Wijsheden van Europese Meesters, vervolg op deel 1

'Awake' Biografie over Swami Paramahansa Yogananda die yoga en meditatie naar het Westen bracht.

Eckhart Tolle 'De kracht van de stilte' 

'Awakenings' Het verhaal is gebaseerd op de bevindingen van de New Yorkse arts Oliver Sacks die in de jaren 60 met L-DOPA experimenteerde en daar verbazingwekkende resultaten mee behaalde.

'I AM' Wat is er mis met onze wereld? En wat kunnen wij daaraan doen?

'De Celestijnse Belofte' Een spiritueel avontuur over een zoektocht in Peru naar een oeroud manuscript over 9 geheimen van het leven.

'The Mahabharata' Engelse film van Peter Brook. De Mahabharata wordt het ultieme verhaal over de mensheid genoemd. Een prachtig 2,5 uur durend spektakel.

'The Voice' gaat over bewustzijn en kwantumfysica. Wat is bewustzijn?

'The Shift, ambition to meaning.' Wayne Dyer bracht een paar jaar terug een film uit.

'The Power of the Heart' is van de regisseur van The Secret en onderzoekt de kracht van het hart. Met o.a. Paulo Coelho, Deepak Chopra en Eckhart Tolle.

'Samsara' Een prachtige film. Een spiritueel liefdesverhaal over het eeuwig draaiende rad van het leven.

'Siddharta' is gebaseerd op het gelijknamige boek van Nobelprijswinnaar Herman Hesse.

'Mr. Nobody' Hoe kleine dingen grote gevolgen kunnen hebben

'Spring, Summer, Winter, Fall' is een lust voor het oog en je wordt er rustig van. De stilte in beeld gebracht. Over twee monniken, een rivier en de seizoenen.

'Donnie Darko' Uit het niets valt een vliegtuigmotor door het dak van zijn huis, recht in Donnie’s  (16 jaar) kamer. Gelukkig ligt Donnie niet in bed, aangezien hij hier in een visioen voor is gewaarschuwd is door een twee meter lang konijn.

'As It Is In Heaven' is een prachtige Scandinavische film. Een andere blik op absolute schoonheid en universele waarheid.

'The Tree of Life' met Brad Pitt die worstelt met zijn identiteit.

'Intouchables' Een werkeloze man en een rijke verlamde stinkerd gaan volkomen gelijkwaardig met elkaar om, voelen elkaar perfect aan en worden elkaars beste maatjes. Waargebeurd ontroerend verhaal!

'Yes Man' In deze film komt de hoofdrolspeler erachter dat het leven eigenlijk veel leuker, boeiender en intenser is als je je niet meer verzet en overal ‘ja’ op zegt.

'The Living Matrix' is een film over de wetenschap achter genezen.

'The Kite Runner' Verfilming van het boek ‘De Vliegeraar.’

'No Greater Love' is weer zo’n film waar je stil van wordt. Na 10 jaar aandringen mocht de filmmaker eindelijk filmen binnen de muren van een streng klooster in Engeland. Een levensstijl die de menselijke existentie op een radicaal andere manier benadert.

'Boyhood' Een prachtig, herkenbaar en hartverwarmend portret over opgroeien, het vormen van een eigen identiteit, het familieleven en het genadeloze verstrijken van de tijd.

'Interstellar' Over de ruimte, wormholes, parallelle werelden en de relativiteitstheorie.

'Gravity' is een film die je moet kijken in 3D, als je tenminste eens wilt ervaren hoe het is om gewichtloos door de ruimte te zweven. Kan je kijk op het aardse bestaan aardig veranderen!

'The Tibetan Book of the Dead' geeft je een kijkje in de keuken van alle Tibetaanse rituelen en hun beroemde Tibetaanse Dodenboek. Met o.a. interviews met de Dalai Lama.

'Unmistaken Child' In 2001 sterft Meester Lama Konchog, een van de grootste Tibetaanse bemiddelaars van onze tijd. Zijn verlegen en toegewijde leerling, Tenzin Zopa, wordt onverwacht door de Dalai Lama aangesteld om de reïncarnatie van zijn overleden meester te vinden.

'Ram Dass, Fierce Grace' is een documentaire over deze boeiende man die als eerste ooit ontslagen werd als leraar van de prestigieuze Harvard Universiteit omdat hij een experiment deed met psychedelische drugs in de sixties. Hierna vertrekt hij naar India en neemt de naam Ram Dass (dienaar van God) aan.

'I Heart Huckabees,' met o.a. Dustin Hoffman. Superleuk in beeld gebracht hoe de zoektocht naar verlichting leidt tot krankzinnige situaties!

bottom of page