top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAdmin

Story telling 1 Canvas (27 mei 2021)

Elke verandering heeft een verhaal...


Onlangs kwam de ingeving ‘darshan*’ foto’s van Sai Baba op de wand in de tempel te hangen. Portretfoto’s van Baba hebben we genoeg, maar een afbeelding vinden die de suggestie wekt dat Baba binnenwandelt bleek niet eenvoudig.

We deden een verzoek aan de Sathya Sai Publications org. in India. Ze stuurden een mooie foto, maar die was niet geschikt om uit te vergroten. Een mail naar Mr. Padnamaban van Sai Towers bleef onbeantwoord. Uiteindelijk stuurde ik een mail naar Sai Prasanna, m’n Indiase ‘dochter’, in Puttaparthi. Ze bracht ons in contact met Mr. Shah Shah, een moslim devotee, met een Baba studio op Chitravathi Road. Zijn vader was Baba’s persoonlijke fotograaf geweest.


Een stortvloed aan foto’s via de app kwam onze kant op. Maar niet wat we zochten. Het leek ons mooi een ‘darshan’ gevoel over te brengen! De foto’s met Swami op de veranda of lopend tussen de devotees bleken te donker om af te drukken op doek. Met screenshots vanaf Shah’s computer konden we meekijken. Zelfs losse foto’s werden ingescand om aan onze vraag te voldoen. 1500 foto’s verder, volgens Shah, hebben we diverse foto’s via ‘we transfer’ ontvangen, waarvan we er 3 uitgekozen hebben.

De foto van Baba op de veranda bleek het moeilijkst. De foto die we van internet af hadden geplukt, sprak ons dermate aan omdat de foto - over de hoofden van duizenden mensen met het dak van Kulwant Hall open, wat zelden gebeurde, en Swami (1.60 m) als ‘punt’ waar alle ogen op gericht zijn - een adembenemend gezicht is en blijvend in ons geheugen staat gegrift. Daarbij was de foto ook licht. Shah kon de foto wel opblazen en photo-shoppen maar het resultaat werd onnatuurlijk.


We zijn blij met deze 3 foto’s en inmiddels zijn ze geprint op doek en hangen ze aan de muur in de tempel.

De betaling aan Shah heeft ook een hele route afgelegd. Met google-pay kwam ik niet uit de voeten. Gelukkig kon Somu het geld overmaken, na Shah eerst uitgevraagd te hebben wat hij nou toch voor die Nederlanders uitvoerde, ha,ha! Wij konden via Hrishikesh in Finland zorgen dat Somu op zijn beurt het voorgeschoten bedrag op zijn rekening kreeg.


Saillant detail: ik schreef dat ik o.a. een foto zocht met Baba ‘on the dice’... Sai Prasanna corrigeerde me na afloop na vele over-en-weer apjes met Shah, dat ‘dice’ dobbelsteen 🎲 betekent en dat de spelling ‘dais’ (podium) moest zijn!


Gisteravond hebben Kannaiah en ik de doeken opgehangen.

‘Jezus’ is verhuist naar de achterwand, waar Hij beter tot Zijn recht komt.


Onze ervaring is dat uiterlijke vormen je kunnen helpen de verbinding te maken ... "Tat Twam Asi", which means that God and you are one and the same - "That Thou Art."


* darshan: in contact staan met het goddelijke, vice versa gelovige ontvangt zo de zegen van God.

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page